Ironman Frankfurt – 26 juni 2022

Zoals aan de datum van mijn eerste blog te zien is ben ik al VEEL te lang bezig om mijn doel te behalen: het finishen van een Ironman om geld op te halen voor het Antoni van Leeuwenhoek foundation. In 2018 ben ik op het idee gebracht door vrienden van mij. Ze wisten dat ik geld op wilde halen voor AVL foundation, alleen wilde ik er ook zelf een sportief doel aan vastplakken.

Mijn zus Bianca heeft voor het KWF in 2017 de marathon van New York gefinisht en ik wilde daar overheen gaan omdat ik mezelf sportiever vond als mijn zus. Ik had zelf geen idee hoe ik dit moest overtreffen tot vrienden mij vertelde over een triathlon. Ik had werkelijk waar geen idee waar ze het over hadden. Toen ik het opgezocht op mijn telefoon werd het duidelijker. Eerst zwemmen, dan fietsen en aansluitend lopen. Maar toen zag ik de verschillende afstanden en vonden vrienden het ook een hele prestatie om een halve triathlon te finishen. Ik gaf ze uiteraard gelijk maar toch voelde het voor mij niet 100%. Als ik ergens voor wil gaan, dan ga ik er volle bak voor. Dus dan ook een hele triathlon!

Ik zocht naar races op de Ironman site, en kwam terecht in Vitoria-gasteiz, Spanje. Mooie race, mooie omgeving en niet al te zware omstandigheden. Na een operatie door een blessure met voetbal, werd het niet een Ironman in 2019. Toen ik volledig hersteld was begon ik weer met trainen, helaas moest ik weer op 0 beginnen met trainen maar fietsen had ik zoiezo nooit gedaan voor ik aan deze uitdaging begon dus moest voor het fietsen zoiezo alles nog leren.

Na vele voorbereidingsuren (van een heleboel super goede vrienden, die met mij de veiling wilde organiseren) voor de goederen en dienstenveiling in den driehoek in Vinkel, hebben we deze helaas op 12 Maart afgezegd i.v.m. de Covid 19 pandemie.

Toen bleek ook binnen 2 maanden dat de Ironman in Vitoria-gasteiz Spanje niet door kon gaan, en dat deze uitgesteld werd naar oktober 2020 in de hoop dat het dan wel door kon gaan.

Ook dat bleek echter te vroeg te zijn. Toen kreeg ik een tegoedbon voor een jaar later. Om niet WEER teleurgesteld te worden en volledig opgewerkt te zijn zonder uiteindelijk de Ironman te kunnen racen, heb ik deze verzet naar 2022. En wel naar de Ironman Frankfurt op 26 juni 2022.

Dit om minder ver te hoeven reizen met alle spullen, en zodat de reis ook korter is voor de mensen die me in Frankfurt komen aanmoedigen. Inmiddels ben ik weer een aantal weken begonnen met trainen. Alleen voor de veiling moet nog een datum gepland worden, wat zeer waarschijnlijk op korte termijn zal gebeuren.

Ik hou jullie op de hoogte en hoop dat ik jullie met deze blog een beetje op de hoogte heb gebracht van de afgelopen 3 jaren.

Mochten jullie mijn doel willen steunen, doe dit dan via deze site via de button “vrij gift”.

Alvast bedankt!🙏🏻

Nicky van der Heijden